fbpx

Академија за Графички дизајн.

CHANGE ACADEMY

Зошто да учите графички дизајн во Change.

Како веќе добро етаблирана гранка од секој бизнис, графичкиот дизајнер е присутен и неопходен во секој маркетинг тим и затоа е една од моментално најбараните професии.

Графичкиот дизајн помага при ефективно комуницирање со потенцијалниот клиент, затоа што визуелните реклами многу подобро ги пренесуваат идеите. Програмата за Графички Дизајн во Change Academy е пред се наменета за почетници и medium level графички дизајнери, кои сакаат да го изучат или подобрат своето знаење.

Доколку креативноста е вашата поизразена карактеристика, почнувајќи од основните принципи на дизајнот, преку конкретни примери, интерактивни вежби и презентации темелно ќе ги изучите алатките и софтверот за на крајот од шест месечната програма да бидете подготвени за работа со реални клиенти и проекти, самостојно или во ИТ компанија. Менторот е достапен за секое прашање, помош или совет и по завршувањето на академијата.

CODE YOUR FREEDOM

Пријави се.

Програма.

Adobe Photoshop

 • Fundamental and advanced tools
 • Photography and Image editing
 • Composition
 • Colors
 • Typography

Adobe Illustrator

 • Logo and Branding
 • Packaging design
 • Typography
 • Negative space
 • Print and vectorization

Adobe InDesign

 • Leaflets, booklets, books and brochures

After Effects

 • Animation
 • Edition video
 • Presentation

   

  Ментор.

  Графички дизајн МЕНТОР

  Стефан Аќимовиќ

  Стефан е искусен и докажан сениор графички дизајнер, со локално и интернационално професионало искуство.

  Образованието го има има стекнато на данската академија за мултимедија дизајн и комуникации KEA, и веќе шест години работи во тој сектор.

  Како ментор за графички дизајн, тој од прва рака ќе ви го пренесе знаењето, алатките, предизвиците и корисни совети како да напредувате во понатамошната кариера како графички дизајнер.

  ЧПП.

  Како што можам да работам после завршување на академијата?
  • Графички дизајнер
  • Дизајнер на лого
  • Дизајнер на бренд идентитет
  • Фотошоп артист
  • Креативен / уметнички директор
  Дали ќе се вработам после завршување на академијата?

  Вработувањето зависи од вашето заложување и посветеност кон академијата. Сите студенти кои успешно ќе ги завршат модулите на академијата, како и завршниот проект, ќе добијат пракса во соодветна ИТ компанија.

  Дали треба да имам некакво предзнаење за да станам програмер/тестер/маркетер?

  Нашите програми се наменети за апсолутни почетници кои се мотивирани да направат вистински исчекор кон кариерна промена. Програмите се изработени од ИТ компании кои имаат потреба од соодветен кадар, и истите ќе го пратат вашиот развој во текот на студирањето.

  Кои се условите на плаќање?

  Плаќањето може да биде во готово со 15% попуст, или на рати без камата соодветно на времетраењето на програмата (плус две рати, една пред почетокот и една после завршување на програмата).
  Поканете пријател и информирајте се за дополнителен buddy попуст!

  Дали предавањата се online и во кои термини?

  Секоја група има избор да одлучи дали сака предавањата да бидат online или во живо. Термините се исклучиво после 17 часот. Предавањата ќе бидат снимени, како студентите, би можеле поквалитетно да се навратат на тековниот материјал или да надополнат пропуштен час.

  CHANGE ACADEMY

  Аплицирај и резервирај го своето место.