fbpx

Академија за Дигитален маркетинг.

CHANGE ACADEMY

Зошто да учите дигитален маркетинг во Change.

Учењето дигитален маркетинг на нашата академија може да ви обезбеди корисни вештини и знаења кои се многу барани. Со зголемената распространетост на онлајн бизнис и е-трговија, дигиталниот маркетинг стана неопходен аспект на секоја успешна маркетинг стратегија. Со учење на овие вештини, можете да стекнете конкурентна предност и да ги подобрите вашите можности за напредок во кариерата. Нашите ментори ќе ви обезбедат практична обука и примери од реалниот свет за да ви помогнат да ги совладате концептите и техниките на дигиталниот маркетинг. Без разлика дали сте сопственик на бизнис кој сака да го подобри вашето онлајн присуство или маркетинг професионалец кој сака да го прошири вашиот сет на вештини, нашата академија може да ви ги обезбеди алатките и знаењето што ви се потребни за да успеете во дигиталниот свет.

CODE YOUR FREEDOM

Пријави се.

Програма.

Вовед во дигитален маркетинг

 • Што е дигитален маректинг
 • Традиционален против Дигитален маркетинг
 • Важноста на дигиталниот маркетинг во денешниот бизнис
 • Стратегии за дигитален маркетинг и нивните придобивки
 • Поставување цели за кампањи за дигитален маркетинг

Social media marketing

 • Преглед на популарни платформи за социјални медиуми
 • Што претставува органскиот дел на социјалните медиуми
 • Контент маркетинг со социјални медиуми
 • Како функционира Бизнис менаџер
 • Како функционира Адс менаџер
 • Facebook цели (objectives)
 • Facebook маркетинг инка
 • Типови на реклами
 • Креирање ФБ пиксел
 • Публика
 • Приоритизација на евенти

Email marketing

 • Креирање емаил маркетинг стратегија
 • Градење на емаил датабаза
 • Креирање ефективна емаил содржина
 • Мерење и оптимизирање на успехот

Search Engine Optimization (SEO)

 • Разбирање како работат пребарувачите
 • Истражување и избор на клучни зборови
 • On page SEO
 • Off page SEO
 • Local SEO
 • Градење backlinks
 • SEO оптимизиран контент
 • Анализа и мерење на успехот на SEO

Public relations

 • Што е ПР
 • Концепти на ПР
 • Типови на ПР
 • Вежби

Content marketing

 • Социјалните медиуми како маркетинг канал
 • Типови на содржина
 • Раскажување на приказна (Storytelling)
 • Начини на изразување
 • Контент маркетинг – маркетинг инка

Google analytics

 • Што е google analytics
 • Анализа и интерпретација на податоците
 • Користење на податоци за оптимизирање на кампањите за дигитален маркетинг
 • Известување и доставување аналитика

Lead generation

 • Запознавање со lead generation
 • Што е landing page и која е разликата од веб страна
 • Lead nurturing
 • Креирање на landing page

Artificial intelligence

 • Што е вештачка интелегенција
 • Како може да ви помогне во секојдневните таскови
 • Кои се најдобрите алатки и како се користат

Креирање на веб страна

 • Веб хостинг и cpanel
 • Креирање на home page
 • Креирање дополнителни страници и постови
 • Користење на plugins и нивната функционалност
 • Додавање на контакт форма

Ментор.

Дигитален маркетинг МЕНТОР

Андреј Рудовски

Андреј е SEO специјалист и ко-основач на SkyBlueMedia – веб дизајн и дигитален маркетинг агенција. Има страст за постигнување резултати преку иновативни и ефективни маркетинг стратегии. Како ментор на Академијата за дигитален маркетинг, Андреј е посветен на споделување на неговото знаење и експертиза за да им помогне на новите дигитални маркетери да постигнат успех.

ЧПП.

Како што можам да работам после завршување на академијата?
 • Дигитален маркетер
 • Специјалист за Дигитален маркетинг
 • Специјалист за дигитално рекламирање
 • Специјалист за SEO
 • Менаџер на социјални мрежи
 • Креатор на содржини
Дали ќе се вработам после завршување на академијата?

Вработувањето зависи од вашето заложување и посветеност кон академијата. Сите студенти кои успешно ќе ги завршат модулите на академијата, како и завршниот проект, ќе добијат пракса во соодветна ИТ компанија.

Дали треба да имам некакво предзнаење за да станам програмер/тестер/маркетер?

Нашите програми се наменети за апсолутни почетници кои се мотивирани да направат вистински исчекор кон кариерна промена. Програмите се изработени од ИТ компании кои имаат потреба од соодветен кадар, и истите ќе го пратат вашиот развој во текот на студирањето.

Кои се условите на плаќање?

Плаќањето може да биде во готово со 15% попуст, или на рати без камата соодветно на времетраењето на програмата (плус две рати, една пред почетокот и една после завршување на програмата).
Поканете пријател и информирајте се за дополнителен buddy попуст!

Дали предавањата се online и во кои термини?

Секоја група има избор да одлучи дали сака предавањата да бидат online или во живо. Термините се исклучиво после 17 часот. Предавањата ќе бидат снимени, како студентите, би можеле поквалитетно да се навратат на тековниот материјал или да надополнат пропуштен час.

CHANGE ACADEMY

Аплицирај и резервирај го своето место.