fbpx

4 Одлични страници кои ќе ви помогнат да оставите влијание во светот денес

Jan 26, 2024 | Новости | 0 comments

Бидејќи живееме во технлошка ера, имаме повеќе мижности од кога било досега да оставиме свој белег и да направиме промени во светот. Сепак, со сите информации On-line тешко е да се знае од каде да се започне.

Без разлика дали барате начини да волонтирате, да донирате за добра цел или едноставно да најдете митинг за да присуствувате, постои веб-страница која ќе ви помогне да започнете.

 

THE GREATER GOOD

Кога ќе ја посетите greatergood.com, станувате дел од онлајн заедница која се фокусира на помагање на луѓето, миленичињата и планетата – совршена е ако сакате да започнете да имате поголемо влијание. Постојат голем број на причини поврзани со поголемото добро – од спасување животни до хранење на гладните па и до заштита на дождовните шуми. Можете да преземете акција со гледање спонзорирани реклами, купување во нивната продавница или дури и со директна донација. Ова е одличен начин да соберете пари или да придонесете за кауза што ви е блиска и драга, додека знаете дека помагате за поголемо добро.

www.greatergood.com

CARE2

Ако сакате да имате способност да соберете луѓе и да започнете движење што ќе создаде вистинска промена, пробајте го care2.com. Можете сами да започнете петиција или да ги поддржите другите во обид и да се борите за заедничка кауза. Потребни се само неколку минути за да започнете со градење на сопствена кампања за човекови права, животна средина, права на животните, родова еднаквост, здравје, расна правда и многу повеќе. Можете да ги видите актуелните петиции кои се во тренд, како и успешните приказни кои веќе имаат влијание врз светот. Ако сте сосема нов во светот на петициите, постои дел за помош за да започнете. За неколку секунди, можете да започнете да создавате трајни промени кои ќе имаат позитивно влијание врз светот околу вас.

www.care2.com

SEVENLY

Ако сакате да направите промена во светот, но сакате и да купувате, ќе ви се допадне sevenly.org. Sevenly започна со намера да води движење на великодушност, ширејќи го нивното суштинско верување дека сите луѓе се важни преку облека и додатоци. Овие предмети не само што служат како дел од гардеробата, туку и допринесуваат за ширење на свест и конверзации за важни теми како што се насилството, правата на жените, аутизмот, превенцијата од самоубиства и многу повеќе. Sevenly ветува 7 долари на избрани непрофитни организации со секое купување за време на нивните 7-дневни кампањи. Можете да додадете симпатична облека во вашиот плакар додека обезбедувате свест и финансирање за оние причини кои се важни за вас.

www.sevenly.org

DOING GOOD TOGETHER

Главниот фокус на doinggoodtogether.org е да создаде пољубезни, поемпатични деца и да им ги обезбеди на семејствата и организациите алатките и ресурсите што им се потребни за враќање на нормалниот начин на живот. Ќе научите како можете да волонтирате како семејство за да поддржите кауза за која се грижите. Ќе најдете поддршка и совети за тоа како да ги водите до целта додека ги учите вашите деца да бидат посочувствителни, да даваат и да се ангажираат за светот околу нив. Ова е одлично место ако сакате да изградите силна семејна основа вкоренети со добрина и емпатија.

www.doinggoodtogether.org