fbpx

4 корисни апликации за зголемување на продуктивноста

Oct 4, 2023 | Новости | 0 comments

Дигиталниот и технолошкиот напредок им помага на професионалците да ги максимизираат своите работни способности и да бидат попродуктивни. Е-поштата ја олеснува беспрекорната и брза комуникација, мобилниот маркетинг може значително да ги подобри конверзиите на веб-страниците, а социјалните медиуми се моќен канал за рекламирање на услуги на клиентите.

Сепак, иако дигиталните алатки можат да ви помогнат да напредувате во некоја улога, тие исто така можат да бидат пречка. Одвлекувањето на вниманието е се поприсутно – од огромната желба да го проверите вашиот мобилен во текот на денот, до огромната потреба за следење на личната е-пошта. Ако сакате да ја одолговлекувате работата, има многу онлајн платформи кои секогаш ќе ви го одвлечат вниманието доколку дозволите.

Апликациите од оваа листа може да ги користите за да ви го олеснат животот и да ви помогнат да го намалите стресот, да бидете попродуктивни, но уште поважно, посреќни.

1. Evernote

Сигурен метод за да се осигурате дека вашата продуктивност е подобрена е секогаш да бидете подготвени, а тоа повеќе не мора да вклучува хартија и пенкало.

Evernote беше повторно лансиран во 2020 година и ви овозможува да размислувате за идеи, напишани и визуелни. Можете да напишете потсетник или да фотографирате и да ја зачувате сликата во апликацијата. Запишете идеа или забелешка, и таа е веднаш достапна и може лесно да се најде на сите ваши уреди, така што никогаш не треба да се грижите каде сте зачувале нешто. Со премиум верзијата на Evernote, можете дури и да пребарувате текст во слики и PDF, да пристапувате до вашите запишани идеи офлајн и да ги гледате белешките и целата содржина.

Можете исто така да ги споделите вашите белешки со колегите во група за да ја максимизирате продуктивноста во целиот тим и да поттикнете посилно чувство за соработка.

Компатибилност: веб, iOS, Windows, Android.

Цена: основната верзија е бесплатна, Личната верзија е 79,99 фунти годишно, а професионалната верзија е 104,99 фунти годишно.

2. Аsana

Без разлика дали се работи за вашите секојдневни задачи или за ефикасно спроведување на одредена кампања, ефективните менаџери ја препознаваат важноста на управувањето со проектите. Софтверот за управување со проекти станува сè попопуларен, бидејќи им овозможува на професионалците лесно да ги наведат задачите, временските рокови и главните точки за нивната работа.

Asana е една од најдобрите апликации за следење на работата и управување со проекти, со својот чист, лесен интерфејс и широк список на опции и функции.

Можете лесно да го видите вашиот напредок за кој било проект или работен ден. Поканете ги членовите на тимот и можете да ја искористите Asana како рационализирана алатка за комуникација, која ќе обезбеди да ги добивате само најсуштинските ажурирања и ќе ви овозможи да споделувате фајлови.

Креирајте индивидуални задачи во рамките на проектите, поставете рокови и доделете ги или на себе или на колегите. Asana, исто така, ви овозможува да додавате нови работни процеси што е можно побрзо со претходно направени шаблони.

Интеграција на апликации значат дека можете автоматски да креирате задачи на Asana од нови белешки или потсетници во Evernote. Можете исто така да ги синхронизирате задачите со вашиот календар на Google и cloud, како што се Dropbox и Google Drive.

Компатибилност: веб, iOS, Android.

Цена: основната верзија е бесплатна, Asana Premium чини 11,59 фунти месечно, а Business чини 25,69 фунти месечно.

3. Keeper

Со оглед на тоа што во денешно време многу луѓе доживеале безбедносни прекршувања поради лесни лозинки кои нудат слаба заштита и повеќето од нив ги користат истите лозинки на повеќе места, не е добра идеја да ги зачувувате лозинките на уреди што не се ваши. Често, работното место може да бара од нас да работиме од далечина и од повеќе уреди, а клучен проблем што може да произлезе од оваа ситуација е изгубена или заборавена лозинка.

Keeper е безбедна апликација за управување со лозинка и дигитален трезор што може да ви обезбеди постојано безбедна работна средина и да ви помогне да ја одржите вашата продуктивност. Можете да се најавите на веб-страници и апликации користејќи го скенерот за отпечатоци на вашиот мобилен уред. Keeper, исто така, по случаен избор генерира лозинки со висока јачина што најдобро ќе ве заштитат вас, вашата работа и вашата организација од хакери. Ако претпочитате да креирате свои лозинки, Keeper ќе измери колку силна заштита нудат.

Заедно со најавувањето со отпечаток од прст, апликацијата поддржува и верификација во два чекора и Keeper DNA, која користи лични уреди како паметен часовник за да го потврди вашиот идентитет. Споделувањето фајлови е исто така многу побезбедно бидејќи можете безбедно да го направите тоа со колегите корисници на Keeper преку апликацијата. Како и со многу од наведените апликации, Keeper работи на сите уреди, автоматски ги синхронизира вашите записи за да бидат достапни и онлајн и офлајн.

Компатибилност: веб, iOS, Android.

Трошоци: за поединци, чини 2,50 фунти месечно, за семејство, чини 6 фунти месечно.

4. Microsoft To Do

Wunderlist беше купен од Microsoft пред неколку години и Microsoft To Do е резултатот на тоа. Фокусот на оваа апликација е на вашите списоци со задачи кои треба да ги завршите и на способноста да ги проверите во секое време!

Креирањето списоци со задачи е една од наједноставните, но и најефикасните активности што можете да ги преземете за веднаш да ја подобрите вашата продуктивност. Ова ќе ви помогне да дадете приоритет на обемот на работа.

Апликацијата има паметен дневен планер, лесен интерфејс за додавање и проверка на задачите, може да поставите датуми и потсетници и може да се синхронизира со Microsoft, па ако сте корисник на Outlook, може да означи кој било е-mail да се појавува како задача.

Можете исто така да ставите слика во позадна за вашите списоци, па така полесно може да се пронајде конкретна листа. Корисниците на Windows исто така можат да додаваат задачи користејќи Cortana или со внесување во менито „Start“.

Компатибилност: веб, Android и iOS

Цена: бесплатно